Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013

ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ


Η αυθεντική Ιταλική συνταγή για σάλτσα πέστο. Ιδανική σάλτσα για μακαρόνια, σαλάτες, πίτσες και όπου αλλού χρειαστεί.

Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα: δεν χρειάζεται μαγείρεμα | Σύνολο: 16 λεπτά. Συνταγή για: 8 μερίδες - 2 κούπες περίπου

Υλικά συνταγής:
-Κουκουνάρι: 1/4 κούπας
-Φύλλα βασιλικού: 2 κούπες γεμάτες καλά
-Σκόρδο: 2 σκελίδες
-Αλάτι: όσο χρειάζεται
-Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα: 6 κουταλιές
-Φρεσκοτριμμένο πεκορίνο: 2 κουταλιές
-Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα


Οδηγίες:
1. Σε τηγάνι βάζετε τα κουκουνάρια, χωρίς λάδι, σε μέτρια φωτιά και τα καβουρδίζετε ελαφρά, κουνώντας τακτικά το τηγάνι. Απομακρύνετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
2. Πλένετε και στεγνώνετε τον βασιλικό. Καθαρίζετε το σκόρδο και αφαιρείτε το φύτρο.
3. Σε γουδί, βάζετε το κουκουνάρι, τον βασιλικό, το σκόρδο και λίγο αλάτι. Αρχίζετε να το δουλεύετε με ελαφρά κυκλικές κινήσεις, πιέζοντας προς το τοίχωμα, ώσπου να πάρετε μια ομοιόμορφη πάστα. Τότε προσθέτετε και τα τυριά και ανακατεύετε να αναμειχθούν.
4. Μεταφέρετε σε μπολ και προσθέτετε σε ομοιόμορφη ροή το λάδι, χτυπώντας ταυτόχρονα την σάλτσα, μέχρι να τελειώσει το λάδι.
5. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμέσως τη σάλτσα ή να την φυλάξετε στο ψυγείο, σκεπασμένη με λίγο λάδι και καλά κλεισμένη, μέχρι 3 μέρες.
6. Πριν χρησιμοποιήσετε την σάλτσα, προσθέτετε 2 κουταλιές νερό από αυτό που βράσατε τα μακαρόνια, την ανακατεύετε και την προσθέτετε στα μακαρόνια, μόλις τα στραγγίσετε. Ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.

Tip: Μπορείτε αυτή την σάλτσα να την διατηρήσετε σε γυάλινο βάζο για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ψυγείο σας, αν χρησιμοποιήσετε τα εξής υλικά: τα φύλλα βασιλικού, το σκόρδο, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Αυτά τα υλικά τα πολτοποιείτε και τα βάζετε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο. Όταν το χρειάζεστε, μπορείτε να προσθέσετε και ό,τι άλλο θέλετε από τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής που αναφέραμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου